INFORMATIE BED & DRENTHE

Onze locatie

Op de rand van de landerijen en het Nationaal Park Drents-Friese Wold bevindt zich ons verblijf. Wij wonen zelf in een verbouwde boerderij met grote tuin, geheel in stijl met de omgeving samen met onze hond, poezen en paarden. Wij zijn sterk verbonden met alles wat met natuur en buitenleven te maken heeft.

Uitzicht vanuit de living

Het gastenverblijf “De Opstal”

Het verblijf bestaat uit een zitkamer met Frans balkon, dat uitkijkt over de akkers en het bos.

Daarnaast is er een ruime slaapkamer voorzien van een twee- en een éénpersoonsbed plus een toilet en wastafel. Op de begane grond bevindt zich een kitchenette met de nodige apparatuur, zoals een combimagnetron,  grote koelkast, inductiekookplaat, Nespresso koffieapparaat, elektrische waterkoker en het nodige kookgerei. Nieuw is dat er nu ook een wasmachine is, zodat u nu zelf ook de was kan doen.

Tevens bevindt zich daar de douche en een tweede toilet.

Paarden

Drenthe is een provincie voor de echte paardenliefhebber. Wij stellen stalling, paddock en weide voor twee paarden ter beschikking. De trailer kunt u parkeren op ons eigen terrein.

Schotse hooglanders
Heideveld

De omgeving

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is gelegen op de grens van Drenthe en Friesland. In dit unieke gebied dat bestaat uit beekdalen, vennen, loof- en naald-bossen, heidevelden en stuifzanden, wordt gestreefd naar grotere verscheidenheid in planten en dieren.

Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

Op ongeveer 4 km van ons verblijf bevindt zich een grote zwemplas en de mooie brinkdorpen Diever en Dwingeloo met gezellige terrasjes en restaurants zijn dichtbij.

Daarnaast staat Diever bekend om het Openluchttheater, waar in de zomermaanden Shakespeare wordt opgevoerd. En Dwingeloo heeft met het beroemde Nationaal Park Dwingelderveld en het Planetron veel extras te bieden.

Voor de cultuurliefhebber zijn er verschillende musea, zoals o.a.: Drents museum Assen, Gevangenismuseum Veenhuizen, Museumdorp Orvelte, e.a..

Wij worden tevens vermeld op de website van Paard en Bed. De website voor enthousiaste amazones en ruiters die de leukste accommodaties heeft voor jou en je paard.